Grote kans dat je het afgelopen week wel voorbij hebt zien komen, of mee hebt gedaan: suZENin7dagen! Een week vol waardevolle tips, die ervoor zorgden dat je meer ontspannen en wat meer ‘zen’ de feestdagen in ging. Ik hoop dat de tips je wat rust, ontspanning en vertrouwen hebben gebracht. Nu kan ik me zo voorstellen dat je de tips die voor jou waardevol waren, best met je mee zou willen nemen in het nieuwe jaar. Misschien zitten er zelfs een paar tussen die je als goede voornemen wilt gebruiken! Om het wat makkelijker voor je te maken, heb ik de tips voor je op een rijtje gezet. En als klapper op de vuurpijl (woordgrap, snapje 😉 ) ook nog een giga bonus tip! Gebruik de tips die je nodig hebt, pas het aan naar wat bij jou past en relax!

Tip 1: Neem bewust gas terug.

Schakel wat vaker terug van versnelling vijf naar versnelling één of twee. Je hoeft niet altijd vol gas vooruit te gaan, er is niemand (behalve jijzelf waarschijnlijk) die jou vertelt dat dat moet. Gun jezelf wat vaker een momentje van rust.  Juist wanneer je het gevoel hebt dat dat niet kan. Ga 10 minuten zitten, met een kopje thee of koffie en doe even helemaal niets. Nee, ook geen boek lezen of scrollen op je telefoon. Gewoon niksen, voelen hoe je op je stoel zit, uit het raam kijken. Zie deze 10 minuten als een momentje voor jezelf.

2 Keer per dag deze oefening doen, kan al bijdragen aan een betere nachtrust.

Tip 2: Just breathe.

Ademen doen we elke dag, heel de dag. Zonder dat we daar echt iets voor hoeven te dóen. Deze oefening brengt je tot rust en kun je overal doen.

Breng je aandacht eens naar je ademhaling. Observeer je ademhaling, zonder hem te veranderen. Waar kun je je ademhaling voelen, wat voel je precies? Ontspan dan de spieren in je buik en borst. Adem iets dieper in en laat je uitademing via een zacht ‘pffff’ geluid uit je mond ontsnappen (als een vermoeide zucht). Merk hoe je spanning op je uitademing loslaat. Merk hoe er weer ruimte ontstaat voor een frisse inademing. Doe dit een aantal keer en ga dan een stuk rustiger en lichter verder met je dag.

Vind je het lastig om de oefening op deze manier (lezend / uit je hoofd lerend) te doen? Stuur mij dan even een berichtje, dan stuur ik jou een link waarin ik de oefening voor je heb opgenomen. Dan hoef je alleen maar mijn stem te volgen 😉

Tip 3: Heb vertrouwen.

Het klinkt zo simpel, misschien zelfs té simpel en toch is dit de sleutel naar ontspanning. De oorzaak van de meeste stress is namelijk het ontbreken van vertrouwen. Je denkt al gauw dat je iets niet kan, dat je iets beter zou kunnen doen of dat het een ramp is als je dat ene dingetje vergeet. Maar eerlijk, de wereld is nog nooit vergaan en jij bent ook alive and kicking and wonderful! Anders zou je dit niet lezen 😉

Heb vertrouwen in jezelf, heb er vertrouwen in dat alles toch wel goed komt. Wanneer je vanuit dat vertrouwen handelt, ga je veel relaxter met de drukte om. Wat er weer voor zorgt dat je veel meer kunt genieten. Zeg vandaag een paar keer tegen jezelf ‘Ik heb vertrouwen (in mezelf), alles komt goed’, vooral op de momenten dat het vertrouwen ontbreekt 😉 . De eerste paar keer voelt dat misschien gek, maar je gaat er echt baat bij hebben! You got this!

Tip 4: Wees weer even kind.

Vroeger kon je blij worden van de meest simpele dingen. Kliederen met koekjesdeeg, een glitterdoosje, van de glijbaan glijden of spelen in het water. Hoe heerlijk was dat! En waarom zou je daar nu niet weer van kunnen genieten? Gewoon weer doen wat je leuk vond als kind, of misschien samen met je kinderen? Vaak zijn de dingen die we als kind leuk vonden, ook nog onze hobby’s en misschien zelfs deel van ons werk als we volwassen zijn. So bring back that happy childhood feeling and enjoy it with no shame!

 

Tip 5: Beweeg.

Van bewegen word je vrolijker en minder gestrest. Dit komt doordat je lichaam tijdens het sporten de gelukshormonen endorfine en serotonine aanmaakt. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft sporten ook nog eens een positief effect op je spijsvertering, stimuleert het de ontgifting in je lichaam en bevordert het je slaap. Wat wil je nog meer?
Ga daarom wat vaker buiten wandelen of hardlopen, neem je broer of zus mee naar de fitness óf ga op onderzoek uit: boek een proefles van een sport die je nog nooit gedaan hebt. Yoga bijvoorbeeld ;). Reserveer dan meteen twee plekken en neem je dochter of zoon mee! Samen sporten is éxtra leuk en motiverend.

Tip 6: Me first.

Precies. Jij komt op de eerste plek. Jíj bent de basis; zorg eerst goed voor jezelf, daarna komt de rest. Wat heb jij vandaag nodig?
Misschien is dat een keer ‘nee’ zeggen, hulp vragen of de tijd nemen voor je ontbijt.
Wil je echt goed voor jezelf zorgen, gun jezelf een rustige avond. Want net zoals je ’s ochtends de tijd nodig hebt om op te starten, heb je ’s avond de tijd nodig om af te sluiten. Laat je to-do list voor wat het is, leg je telefoon weg en dim de lichten. Steek de kaarsjes aan en pak er een goed boek bij. Of vul een teil met warm water voor een heerlijk voetenbad. Vraag je partner daarna om je warme, schone voetjes te masseren met deze massage. Zo versterk je meteen je immuunsysteem!

Tip 7: Trakteer jezelf!

Precies op datgene wat nu als eerste in je op komt! Dat heb je verdient! Of trakteer jezelf op een privé yogales aan huis van SUZEN bijvoorbeeld 😉 Flexibel in te plannen, je hoeft zelf geen materialen te hebben en de les wordt volledig naar jouw behoeften aangepast. Een heerlijke kop yogitea zit bij de les inbegrepen. Een pure traktatie voor je lichaam en je geest! Zeker als je na de feestdagen behoefte hebt aan een detox; speciaal voor jullie heb ik een ‘detoxify your body and mind’ les gemaakt, die je lichaam en geest helemaal reinigt.

Wanneer je vóór 5 januari nog een afspraak inplant, krijg je ook nog een 10% Happy Holidays korting*! Joehoe! Maak meteen een afspraak via: https://www.suzenbysuus.nl/contact/

Ohja, geniet altijd van je traktatie, you deserve it!

Bonus Tip: ElektroNOca

Dat wordt in ieder geval een van mijn goede voornemens voor 2018. Minder op mijn telefoon. Zeker nu met mijn eigen bedrijf, waar de meeste marketing online plaatsvindt, merk ik dat ik veel meer aan mijn telefoon kleef dan mij lief is. Het leven, alle écht mooie momenten, speelt zich niet af op mijn telefoon. En ik wil die momenten niet missen omdat ik, in een vlaag van verstandsverbijstering, denk dat een stuk staal met glas belangrijker is dan de mooie mensen en natuur om mij heen.

Daarnaast ga ik tijden inplannen waarop ik mijn mail check. Omdat ik dat vaak ‘even tussendoor doe’. Dan zie ik dat ik mail heb en meteen wordt mijn to-do list langer en krijg ik een onrustig gevoel. Heb ik daar baat bij, in mijn vrije tijd? Nee, eigenlijk niet. Dus roep ik weer even dat vertrouwen van tip 3 op, dat het ook wel goed komt als ik die mail morgen pas lees 😉

Neem met je mee wat je helpt, laat los wat je niet helpt. Take care of your beautiful self in 2018!

Liefs,

Suus

0 reacties