Yogalessen aan huis

Corona maatregelen

Uiteraard hou ik me ook aan de richtlijnen van het RIVM en verwacht ik dat ook van jou. We houden afstand tijdens de lessen en mocht een van ons klachten hebben, dan gaat de afspraak niet door.

Waar ik normaal gesproken de yogastudio met materialen meenam naar jouw locatie, vraag ik je nu zelf te zorgen voor een mat, dekens en eventueel yogablokken/oogkussentjes. Daarnaast neem ik nu een theezakje (i.p.v. een thermosfles en kopjes) voor je mee, zodat je zelf nog even je theemoment kunt doen.

                             Laten we, juist nu, extra voor onszelf en voor elkaar zorgen! Plan jouw momentje zelfzorg direct in door contact op te nemen 🙂

Wat houdt het in?

 

Het is eigenlijk heel simpel, je krijgt yogales bij jou aan huis. Het kan zo zijn dat je privé les wilt of misschien samen met je partner, gezin of vriend/vriendin. Het kan allemaal wanneer je les krijgt aan huis! Tijdens zo’n yogales aan huis neem ik alle benodigde materialen mee, jij hoeft alleen maar thuis te zijn. Daarnaast zorg ik er ook altijd voor dat we de les afsluiten met een heerlijke kop yogi tea.

 

Hoe ziet een yogales aan huis eruit?

De les begint altijd met een kort moment van ‘landen op je mat’. Dit moment is bedoeld om je aandacht terug te brengen naar dit moment, terug naar jezelf. Afhankelijk van de soort yogales die wordt gegeven, gaan we aan de slag met de oefeningen, ook wel asana’s genoemd. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning (savasana), om na te voelen wat de les voor je heeft gedaan. Daarna drinken we een kopje thee en is er ruimte om vragen te stellen, gezellig te kletsen of om in stilte na te genieten van de les.

Wat zijn de voordelen van yogales aan huis?

Omdat er onwijs veel voordelen zitten aan yogales, heb ik er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

  • De lessen zijn elke keer opnieuw flexibel in te plannen en passen daardoor in iedere agenda. Wil je de ene week in de ochtend les, de andere week in de avond? Of wil je ééns in de twee weken les en weet je nu nog niet precies op welke dag dat gaat zijn? Geen probleem! Spreek je liever wel een vaste dag en tijd af? Dan kan dat natuurlijk ook.
  • Je krijgt les in je eigen omgeving. Dat betekent dat je je wellicht meer op je gemak voelt, maar ook dat je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plek moet zijn. Daarnaast hoef je na de les niet meer naar huis, waardoor je na heerlijk op de bank kan nagenieten of meteen je bed in kan rollen.
  • Je hoeft geen rekening te houden met anderen. Heb je vragen tijdens de les, of voelt iets niet comfortabel of zelfs pijnlijk? Je hebt alle ruimte om het aan te geven. Daarnaast word je niet afgeleid door wat anderen doen of kunnen, waardoor je makkelijker de aandacht bij jezelf houdt en beter durft te (leren) luisteren naar de grenzen van jouw lichaam.
Voor wie is een yogales aan huis uitermate geschikt?

Yoga is voor iedereen. En dan bedoel ik ook echt iedereen. Voor jong en oud, lenig en stijf, vol en slank, man en vrouw. Voor mensen die goed in hun vel zitten of die even minder goed in hun vel zitten. Door de voordelen van yogales aan huis, zijn deze lessen (onder andere) uitermate geschikt voor mensen:

  • Met een druk leven en een onregelmatige agenda.
  • Die liever niet deelnemen aan groepslessen om welke reden dan ook.
  • Die te weinig de tijd nemen voor zichzelf (moeders, opgelet!)
  • Die moeite hebben om (thuis) te ontspannen.
  • Met stress of burn-out klachten (ook tieners hebben hier vaak al mee te maken).
  • Die een specifiek doel voor ogen hebben voor de yogalessen (leniger worden, hun grenzen leren kennen, leren loslaten/ontspannen etc).
  • Met jonge kinderen. Zij hoeven dan geen oppas in huis te halen om tijd te nemen voor zichzelf en te kunnen bewegen.
Proefles en het kennismakingspakket

Herken je jezelf in een van deze kenmerken of wil je zelf ervaren welke voordelen yogales aan huis jou allemaal bieden (zoals het vakantiegevoel)? Maak dan gebruik van een proefles om kennis te maken met mij en met dit concept. Wil je vervolgens ervaren wat de yogalessen aan huis op langere termijn écht allemaal voor je kunnen doen, maak dan gebruik van het voordelige kennismakingspakket, bestaande uit 3 lessen.

 

Een op maat gemaakte yogales aan huis

Persoonlijke begeleiding en aandacht staan bij SUZEN altijd centraal. Nu kan het zo zijn dat je behoefte hebt aan een op maat gemaakte les. Een les die volledig aansluit bij jouw behoeften, wensen en/of doelen. Misschien wil je je gedurende één of een aantal lessen focussen op één bepaald thema, bijvoorbeeld: Angsten leren loslaten, je grenzen leren aangeven, leniger worden in de benen of werken op bepaalde meridianen/chakra’s. Dat kan en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bij op maat gemaakte yogalessen vindt er eerst een (telefonisch) gesprek plaats, zodat ik weet waar jouw voorkeuren liggen en ik een les kan maken die volledig bij jou past. Wil je meerdere op maat gemaakte lessen, dan vindt er na iedere les een korte evaluatie plaats zodat de lessen bij jou blijven passen. Mocht dit je aanspreken, informeer dan naar de tarieven (die wijken af van de standaard tarieven) en mogelijkheden.