Yogalessen aan huis

Wat houdt het in?

 

Het is eigenlijk heel simpel, je krijgt yogales bij jou aan huis. Het kan zo zijn dat je privé les wilt of misschien samen met je partner, gezin of vriend/vriendin. Het kan allemaal wanneer je les krijgt aan huis! 

 

Hoe ziet een yogales aan huis eruit?

De les begint altijd met een kort moment van ‘landen op je mat’. Dit moment is bedoeld om je aandacht terug te brengen naar dit moment, terug naar jezelf. Afhankelijk van de soort yogales die wordt gegeven, gaan we aan de slag met de oefeningen, ook wel asana’s genoemd. De les wordt altijd afgesloten met een eindontspanning (savasana), om na te voelen wat de les voor je heeft gedaan. Daarna is er ruimte om je ervaring te delen en/of vragen te stellen.

Wat zijn de voordelen van yogales aan huis?

Omdat er onwijs veel voordelen zitten aan yogales, heb ik er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

  • De lessen zijn elke keer opnieuw flexibel in te plannen en passen daardoor in iedere agenda. Wil je de ene week in de ochtend les, de andere week in de avond? Of wil je ééns in de twee weken les en weet je nu nog niet precies op welke dag dat gaat zijn? Geen probleem! Spreek je liever wel een vaste dag en tijd af? Dan kan dat natuurlijk ook.
  • Je krijgt les in je eigen omgeving. Dat betekent dat je je wellicht meer op je gemak voelt, maar ook dat je niet op een bepaalde tijd op een bepaalde plek moet zijn. Daarnaast hoef je na de les niet meer naar huis, waardoor je na heerlijk op de bank kan nagenieten of meteen je bed in kan rollen.
  • Je hoeft geen rekening te houden met anderen. Heb je vragen tijdens de les, of voelt iets niet comfortabel of zelfs pijnlijk? Je hebt alle ruimte om het aan te geven. Daarnaast word je niet afgeleid door wat anderen doen of kunnen, waardoor je makkelijker de aandacht bij jezelf houdt en beter durft te (leren) luisteren naar de grenzen van jouw lichaam.

Online privé les aan huis

De voordelen van het huidige tijdperk is dat er heel veel digitaal kan. Zo heb ik ook ondervonden, dat online les geven ook ontzettend prettig is en net zo goed werkt. Het grote voordeel van online les volgen, is dat het nog flexibeler in te plannen valt!

Voor wie is een yogales aan huis uitermate geschikt?

Yoga is voor iedereen. En dan bedoel ik ook echt iedereen. Voor jong en oud, lenig en stijf, vol en slank, man en vrouw. Voor mensen die goed in hun vel zitten of die even minder goed in hun vel zitten. Door de voordelen van yogales aan huis, zijn deze lessen (onder andere) uitermate geschikt voor mensen:

  • Met een druk leven en een onregelmatige agenda.
  • Die liever niet deelnemen aan groepslessen om welke reden dan ook.
  • Die te weinig de tijd nemen voor zichzelf (moeders, opgelet!)
  • Die moeite hebben om (thuis) te ontspannen.
  • Met stress of burn-out klachten (ook tieners hebben hier vaak al mee te maken).
  • Die een specifiek doel voor ogen hebben voor de yogalessen (leniger worden, hun grenzen leren kennen, leren loslaten/ontspannen etc).
  • Met jonge kinderen. Zij hoeven dan geen oppas in huis te halen om tijd te nemen voor zichzelf en te kunnen bewegen.

Proefles

Herken je jezelf in een van deze kenmerken of wil je zelf ervaren welke voordelen yogales aan huis jou allemaal bieden (zoals het vakantiegevoel)? Maak dan gebruik van een proefles om kennis te maken met mij en met dit concept. 

 

Een op maat gemaakte yogales aan huis

Persoonlijke begeleiding en aandacht staan bij SUZEN altijd centraal. Nu kan het zo zijn dat je behoefte hebt aan een op maat gemaakte les. Een les die volledig aansluit bij jouw behoeften, wensen en/of doelen. Misschien wil je je gedurende één of een aantal lessen focussen op één bepaald thema, bijvoorbeeld: Angsten leren loslaten, je grenzen leren aangeven, leniger worden in de benen of werken op bepaalde meridianen/chakra’s. Dat kan en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Bij op maat gemaakte yogalessen vindt er eerst een (telefonisch) gesprek plaats, zodat ik weet waar jouw voorkeuren liggen en ik een les kan maken die volledig bij jou past. Wil je meerdere op maat gemaakte lessen, dan vindt er na iedere les een korte evaluatie plaats zodat de lessen bij jou blijven passen. Mocht dit je aanspreken, informeer dan naar de tarieven (die wijken af van de standaard tarieven) en mogelijkheden.